SMF 230 Mon Amies

Fina lilla Donna...

Idag somnade min fina petgris Donna in. Hon har varit krasslig en tid,men ändå pigg och har ätit och druckit bra. Tills igår kväll då hon blev hastigt sämre. Och idag somnade hon in i en ålder av c:a 4,5 år.
Hon kommer att bli saknad. Hon var alltid den som var först fram till maten och som hälsade mig med sina höga skrik när jag kom in i djurrummet.
Nu är det bara Peggy kvar av de tre små tjejerna som kom till mig för några år sedan. 
Som tur är som finns hennes burkompisar kvar som jag kan trösta mig med.

Sov gott lilla gumman!  :-´/ 


Älskade Pip.

Idag somnade min fina petgris Pip in efter att ha blivit hastigt sjuk.
Jag försökte behandla henne och gjorde allt jag kunde. Men troligen så var det njurarna som var dåliga,med tanke på att hon trots allt var runt 5-6 år.
Så det fanns inget mer att göra,tyvärr.
Hon kommer att bli saknad för sin fina skönsång varje gång det vankades mat. (Hon gjorde verkligen skäl för sitt namn!)
Och hon var alltid en av de första att komma fram och hänga på burkanten när man kom in i rummet och hon visste att det vankades mat.
Hon lämnar ett stort tomrum efter sig! :´-/


En av bebisarna är borta. :-/

Idag hittade jag en av bebisarna från den senaste kullen död i buren. Jag har ingen aning om vad som har hänt.
Han var hur pigg som helst igår. Så det enda jag kan tänka mig är att det var ett medfött hjärtfel alt att han fått i sig något som han inte ska.
Men nu ser det ut som att de som är kvar i kullen får stanna kvar här då någon av mina hanar annars blir ensam,och det vill jag inte.

Men jag planerar lite nya kullar framöver med både rexar och goldens. Ev. någon petkull. :)
Jag måste bara behandla mina honor färdigt för skabben de drabbades av för ett tag sedan.
Sedan ska jag påbörja planeringen. :)
Och så ska jag fotografera de andra bebisarna och lägga upp på sidan. :)


Älskade Mulle...

Idag har vår fina petgris Mulle lämnat oss vid c:a 4 års ålder. Han blev hastigt sjuk igår och jag hann aldrig göra något. Hade tänkt ringa till veterinären idag,men hann inte heller det. :-/

Han är innerligt saknad och jag kommer att sakna hans pussar varje gång han skulle få mat,och hans nos när han hängde på burgallret varje gång man kom in i rummet. Nu har hans burkompis Lloyden fått en ny burkompis i form av Pontus,en av bebisarna som föddes i november. Hoppas det ska funka bra.
Och pussarna,ja de får väl Firenze stå för i fortsättingen. Han är lika duktig på att dela ut pussar han med. :)

Jag ska också försöka ta bilder på bebisarna (vilket inte är så lätt alla gånger då de inte vill sitta stilla) och lägga in här på sidan så fort jag får tid. Har haft lite mycket på sistone.
Tills vidare så finns det en bild på dem under fliken kullar.


Finaste Nadja...

Idag har gammeldamen Nadja lämnat oss. Hon blev 10.5 år gammal så hon fick ett långt kaninliv. Men hon fattas oss! Det är så obeskrivligt tomt efter henne och saknaden är stor! Tårarna vill inte sluta rinna. :-´(

Nu får vi pyssla om Levi och Ninen så de blir lika fina och sociala individer som Nadja var.


God Jul och Gott nytt År!

Imorgon är det julafton och jag vill passa på att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott nytt År! :)

Djuren sitter nu i sina nystädade burar och mumsar gott på sitt hö och jag sitter med familjen och tittar på uppesittarkvällen på tv med en mugg glögg och bara myser. :) Knäcken är kokad och står och svalnar och bara väntar på att ätas upp. :) Och snart ska julklapparna slås in...:)

Jag hoppas ni alla får en fin och underbar jul! :) Det ska i alla fall jag ha. :)


Nu är nya rextjejerna här! :)

Idag kom 2 nya rextjejer hit. Tamara och Aurora från Redets marsvin. Två jättefina ovh goa tjejer som inte heller verkar särskilt rädda av sig. :)
Tamara som är zobelagouti och är drygt 2 månader gammal och Aurora som är silkveragouti himalaya och är drygt 3 månader gammal. :)
Så nu hoppas jag på fina rexkullar här framöver. :) Just nu så går de och bekantar sig med sina nya kompisar i tjejflocken och får växa till sig litegrann. :)

Så här ser de ut. :)

Redets Aurora

Redets Tamara


Finaste Lina...bebisar och gamla tanter.

Här händer det inte alltför roliga saker. Bebisen som föddes häromdagen klarade sig inte,vilket jag var beredd på.
Och idag hittade jag min gammeltant Lina (Pralin) död i buren. Hon visade absolut ingenting igår och idag hade hon alltså bara somnat in. Jag tror att åldern helt enkelt tog ut sin rätt.  Hon var trots allt över 6 år gammal. Men hon kommer att bli saknad av både mig och sina burkompisar.

Sov gott lilla gumman!


Bebisarna är här! :)

Någon gång inatt har Corrie fått sina bebisar. Det blev 5 st varav en troligen inte kommer att klara sig. Men resten ser pigga och krya ut och mamma Corrie verkar må bra. :)

Kön är jag lite osäker på ännu då de är så små. Men vad jag kan se så är i alla fall 2 pojkar. Ev allihopa. Men är som sagt osäker ännu. Ska titta lite mer senare då mor och barn fått vara ifred ett tag. :)


Finaste Bella...:-/

Tyvärr så gick det inte som jag hade hoppats på med Bella och hennes bebisar.

Komplikationer tillstötte och hon fick förmodligen både toxicos och livmoderinflammation. Hon fick ut en unge,men resten blev kvar. Och även bebisarna var döda. :-/

Jag kämpade allt jag kunde med både stödmatning,kortison och antibiotika. Men det var tyvärr försent. Ikväll somnade även hon in. :-/

Hon var en speciell liten gris som kommer att bli saknad.

Nu står hoppet till Corrie som troligen är dräktig och som nu har fått flytta tillbaka till sina gamla tjejkompisar.

Jag har även tingat ett par rextjejer av Eva Redeby,som har Redets marsvin. Så förhoppningsvis så kommer det några rexkullar här framöver. Men det blir nog inte förrän nästa år.


«november 2021»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Skaffa en gratis hemsida på Cybersite.se