SMF 230 Mon Amies

Vår i luften!

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här. Våren ligger i luften,värmen börjar komma och gräs och maskrosblad börjar växa. Så snart kan djuren få sitt första sommargodis för året. :)

Här händer också lite mindre roliga saker. Abbe,min fina ptegris,lämnade oss idag.  Han har varit krasslig i några dagar och det enda jag märkte var en hård knöl på ena kinden. Det känns som att det var dte bästa för honom ändå,att dte fick gå så fort som det gjorde. Nu återstår bara att hitta en ny kompis åt stackars Austin som nu är ensam. Antingen genom att prova att sätta ihop honom med ett par av mina andra hanar (vilket kan innebära bråk) eller genom att köpa en liten bebispojke. Funderar på att åka och kika på nya Arken zoo i Borlänge imorgon när lönen kommer. Så får vi se vad man kan hitta. :)


Nya kaninkompisar. :)

Idag har jag varit och hälsat på på Varglyans omplaceringshem för smådjur. Med hem följde två kaniner.

Levi,en teddy/lejon kanin och Ninen,en dvärgvädur. Båda verkar jättemysiga och fann sig ganska snabbt väl tillrätta väl hemma i sin nya bur. :)

Nadja och Skuttis tittade nyfiket på sina nya grannar. :) Jag hoppas kunna sätta ihop dem alla 4 till sommaren i den stora uteburen. Om Skuttis fortfarande är med då. Han är gammal nu och har börjat tackla av på slutet så vi får se hur länge det håller. Men han har lurat mig flera gånger förr. Han verkar ha 9 liv,den kaninen.

Så den som lever får se. :)


Fina lilla Nelly...

Idag somnade min fina lilla petgris Nelly in efter att ha varit dålig en tid.  Troligen medfött bettfel. Trots otaliga försök att fixa till tänderna på henne så gick det inte. Och då ska de slippa lida.

Jag hoppas att hon har det bra där hon är nu. Jag kommer att sakna henne.

Nu ska jag fundera lite till över om jag ska skaffa mig ett par nya honor då jag har fått flera förfrågningar på ungar och har lite dåligt med honor i avelsbar ålder just nu. Har haft lite kontakt med en uppfödare,men det kan dröja ett tag innan hon har ungar att sälja. Så kanske ett par nya pethonor kommer att flytta in här snart,i väntan på de andra. Vi får se.


Älskade Humlan...

Idag hittade jag min älskade gammeltant Humlan död i buren. Hon låg så stilla i sitt hus och såg ut att bara ha somnat in stilla. Ett värdigt slut på ett långt liv. Hon blev nästan 8 år,så det var inget oväntat utan helt enkelt åldern som tog ut sin rätt.

Men jag kommer att sakna henne så innerligt! Det känns altid lite extra i hjärteroten när det är de gamla som somnar in,även om man är förberedd på att det snart kommer att ske. Men Humlan var så speciell. Skrek högst av alla när de hörde mig komma in i djurrummet och var alltid först fram av alla och knuffade undan de andra för att själv få maten först. Hon var så speciell! Och så tam! Hon satt alltid så stilla och bara lät en plocka upp henne ur buren och satt gärna och gosade en liten stund i knäet.

Så när jag idag hittade henne så blev det ett långt och tårfyllt farväl innan jag kunde släppa taget om henne. Men nu har hon blivit en liten ängel och nu har hon det bra.

Hon kommer alltid att vara älskad och saknad!

Hon var min sista helt rasrena golden så nu får vi se om jag kommer att försöka få tag på någon ny hona då jag har fått så många förfrågningar på ungar på sistone. Det hade varit roligt att få ta en kull igen. Det var så längesen nu och jag saknar små bebisar i marsvinsrummet. :)


Fina lilla Greta...

Nu är även lilla Greta borta. Endast 1,5 år gammal blev hon sjuk och somnade stilla in inatt. Imorse hittade jag henne i sin bur. Omgiven av sina burkompisar.

Jag kommer att sakna henne. Hon var alltid en av de första att hänga på burkanten och var en av de som hördes mest när det vankades mat.

Nu hoppas jag verkligen att det inte blir några fler på ett tag och att resten får hålla sig friska.


Flisan är borta.

Idag hittade jag min fins petgris Flisan död i buren. Hon har inte varit sig själv riktigt på länge. Men hon har hela tiden ätit och druckit bra. Så jag har inte sett någon anledning att ta henne till veterinär.Men man har ändå märkt att något inte riktigt har stämt.

Hon kommer att bli saknad här. Hennes chokladbruna lilla nos som alltid hängde på burkanten när det vankades mat och hennes pipande av samma orsak.

Hon blev 4 år gammal.

 

Sov gott,älskade lilla gumman! ;´-/


Long time no see!

Oj,vad det var längesen jag skrev hät sist. Känns som en evighet sedan senaste inlägget! Måste bli en skärpning på det nu. ;-)

Idag har jag gjort en storstädning i djurrummet så nu sitter djuren i rena burar,med nyklippta klor och tuggar förnöjt på sin kvällsmat. :) Det låter så härligt när de tuggar och det är faktiskt ett riktigt avslappnande ljud. :)

Alla djuren mår bra och jag har fått flera förfrågningar på ungar. Så jag sitter nu och funderar över vilka jag skulle kunna sätta ihop. Kanske skulle fundera på det över en kopp kvällskaffe. :)


Nykomling.

Häromdagen flyttade en ny hona hit. Jag fick henne av min chef som tyvärr inte kunde ha sina marsvin kvar pga allergi. Så jag och en annan arbetskamrat förbarmade oss över dem. :)

 

Hon är en trefärgad,släthårig hona i black,golden,white. Jättesöt tjej! Hon verkar trivas bra och gammeltanten Humlan verkar ha tagit henne under sina vingars skydd. De äter tillsammans och sitter i huset tillsammans osv. :) Så det verkar fungera bra. Pip heter hon. :)  Lägger in en bild på henne.

 

Pip  Pip


Ny kompis till Frasse. :)

Nu har jag hittat en ny kompis åt Frasse. En fin petgris med fina färger (black,eller mörk choklad,creme och vit. Jättefin! :)

Han är,precis som Teddie som flyttade hit häromdagen,född i mars i år. De skulle kunna vara syskon. :)

Jag kallar honom för Bamse tllsvidare. Nu får vi hoppas att det funkar med honom och Frasse. Teddie och Freddie fick flytta tillbaka till sin gamla bur.

Lägger in en bild på den lilla nykomlingen. :)

Bamse


Vad är det som händer? :-O

Idag när jag städade burarna så hittade jag Charlie dålig i buren. Det måste ha skett hastigt för så sent som igår så var han hur pigg som helst och åt och drack bra. Och idag låg han platt i buren och bara dreglade. Han blev bara knappt 2 år gammal. ;-/

Jag har absolut ingen aning om vad som kan ha hänt. Jag hoppas bara att han slapp lida. ;-/

Jag kommer att sakna honom. Jag hade precis hunnit börja få honom tam så hände det här. Han var så vacker i sin långa,mörka päls och jag älskade att pyssla med den. Han hade precis börjat komma fram och ta maten ur handen på mig.

Hoppas nu att hans burkompis Frasse kan samsas med Teddie och Freddie. De har gnabbats litegrann så vi får se hur det går. Går det inte så får jag väl avvakta lite tills på måndag och ev köpa en ny kompis till honom.

 


Skapa en gratis hemsida du också!
Cybersite.se skapar du hemsidan snabbt och enkelt med färdiga designmallar

«mars 2020»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031