SMF 230 Mon Amies

Fler roliga och mindre roliga nyheter.

Vi börjar väl med de lite mindre roliga igen då. Finaste petgrisen Morris lämnade oss idag. Han var visserligen gammal,men det gick fort ändå. Från att ha börjat dregla och matvägra igår så somnade han in idag. Han kommer att bli djupt saknad av både mig och burkompisen Mulle. Han var en av mina pussgubbar som,tillsammans med Mulle,alltid kom springandes fram till burgallret och gav mig en puss vid matdags,innan han tog emot maten av mig. Det kommer jag att sakna,liksom hans skära lilla nos som alltid hängde på burgallret när man kom in i djurrummet. Men nu är han på de evigt gröna ängarna och har det bra.

De lite roligare nyheterna då. Mulle fick nu sällskap av lille Lloyden som förhoppningsvis ska sätta lite mer fart i gammelgubben. :) Och lilla Corrie fick flytta in hos Win to Star. Så förhoppningsvis så blir det lite bebisar här framöver. Bella har inte släppt till ännu,men det har ju inte gått så lång tid än så hon får ett tag till på sig. Så nu får vi hålla alla tummar,tår och tassar för att det blir bebisar här framöver! :)


Både roliga och mindre roliga nyheter...

Vi börjar med de mindre roliga. Min fina petgris Hälge somnade in idag efter en tids sjukdom.

Han har varit lite krasslig ett tag så det var inte oväntat. Men efter att han fick en knöl på nosen som bara växte så fick han till slut somna in. Det var nog det bästa för honom. Även om det såklart är sorgligt och både jag och hans burkompis Bosse saknar honom. :-/

Den roligare nyheten är att Bosse fick en ny kompis i form av Bella. Så förhoppningsvis så kanske det blir lite små bebisar här framöver. :) Håller tummarna! :) Bosse blev i alla fall glad. ;)


Nyklippta Levi. :)

Levi

Jag kom på att jag glömde ju att uppdatera med en ny bild på Levi som nyklippt. Så här kommer den. :)

Han var jätteduktig och satt stilla hela tiden. :)

Nu ska bara uteburarna göras i ordning så kan de få komma ut på sommarbete. :)


Lite uppdatering...

Våren har kommit med stormsteg och djuren har fått smaka lite på årets första gräs och maskrosblad. Och det kan de aldrig få för mycket av. Nu skriker de så fort jag närmar mig deras rum. ;-)

Det går även bra med de nya grisarna. Det är bara lilltösen Corrie som fått utstå en del små tjuvnyp från de lite bitchiga tanterna i tjejflocken. Men det verkar vara på väg att lugna ner sig. :)

Levi ska snart få en ny frisyr. Jag har bokat tid på en salong som egentligen klipper hundar men som även kunde tänka sig att hjälpa mig med Levi. Sen ska han och de andra kaninerna få komma ut på lite sommarbete bara det blir lite varmare ute. :) Jag kommer att uppdatera med lite nya bilder när han är nyklippt. :)

Så det är väl ungefär vad som har hänt på djurfronten här. :)


Våren är här!

Ja,nu är våren här och allt börjar grönska.  Snart kan jag börja ta in gräs och maskrosblad till djuren. :)

På marsvinsfronten händer det en del. Idag kom inte mindre än 3 nykomlingar hit. :)

3 goldens varav en eng. crested. Jag hoppas att kunna komma igång med aveln igen nu,med hjälp av dessa,då jag fått en del förfrågningar på ungar på sistone. :)

Namn har de inte ännu då jag ännu inte fått deras stamtavlor,förutom en av dem som jag fick veta kallas för Loyden. Men det ska ändras här på sidan så fort stamtavlorna dyker upp.  Men fina är de alla 3. :) Tack snälla Ann-Sofie på Tunabys för att jag fick köpa dem! :)

För övrigt så kan jag berätta att ihopsättningen med Nadja och de andra två kaninerna funkade utmärkt så nu går de tillsammans alla 3 och mår bra och väntar på att få komma ut på grönbete. ;)


Lilla Fizzy...;-/

Idag hittade jag lilla Fizzy död i buren. Hon visade inga tydliga symtom förrän igår kväll och då visade hon symtom på något som kan ha varit urinsten.

Och jag hann inget göra då det gick så fort. Men det var nog samtidigt bra att det gick fort så hon slapp lida så länge.

Hon skulle ha blivit 3 år i vår. Hon är älskad och saknad! Hade tyvärr inget mer utrymme på "Änglar vi minns-sidan" heller,men ska se om det går att ordna på något sätt.

Jag har kontaktat en uppfödarkollega ang en eller två nya honor som jag dessutom kan avla på då jag har fått ganska mnga förfårgningar på ungar nu. Kanske pga att det är jul.vad vet jag. Men vi får väl se hur det går om jag får något svar från henne. :)


Hälges nya kompis.

Marabou. Bosse.

Idag hittade jag en ny kompis åt Hälge som blev ensam igår.

Han är en virvelkorsning på c:a 1 år som heter Marabou,men som jag skämtsamt kallar för Bosse. ;)

Namnet har han fått av sin färg. Chocolate. Han är jättefin och verkar vara lugn och välhanterad. Så nu får vi hålla tummarna för att det här ska gå bra. :) Men än så länge ser det inte ut att vara några problem förutom lite rädsla från båda två. Lägger in en bild på honom här. :)


Fina Totte...

Min fina petgris Totte är borta.

Han fick för bara några dagar sedan en stor knöl under hakan. Han var trots detta pigg och fortsatte äta. Igår kväll blev han dock hastigt dålig och idag hittade jag honom död.

Även om det såklart är sorgligt så är det ändå skönt att det gick fort och att han slappp plågas. Synd bara att han inte fick bli gammal. Han var inte mer än 2,5 år c:a.

Jag kommer att sakna honom. Hans försiktiga tassande fram till min hand när det var dags för mat. Och hans smygande under hötapparna.

Nu återstår att försöka hitta en ny kompis åt hans burkompis Hälge som nu är ensam. Antingen i form av en av mina honor eller en ny hane. Jag ska sova på saken tills imorgon.

Sov gott älskade lilla Totte! Matte och burkompisen Hälge saknar dig!


Älskade Skuttis...

Idag somnade min gamle kaninherre Skuttis in,troligen av åldersskäl,i den aktningsvärda åldern av 13 år.

Jag kommer att sakna hans välkomnande nosande när man kom in i djurrummet och hans små popcornsprång i buren när det vankades mat eller när han fick komma ut i uteburen på sommarbete. Han var som en liten tam hund.
Hans kompis Nadja saknar honom också oerhört mycket och jag ska därför försöka sätta ihop henne med mina andra två kaniner,Levi och Ninen,så fort som möjligt. Och fungerar inte det så får jag kanske fundera på att ta en tur till Varglyan igen och hämta hem en ny kompis åt henne.

Jag hoppas att han väntar på oss andra vid regnbågsbron.

Vila i frid,gamle vän! Matte och Nadja saknar dig så det gör ont! ;-/


Austins nya kompis.

Bella Gizmo

Idag hittade jag en ny kompis åt Austin som ju blev ensam igår. Han är en liten petgris på c:a 4 månader som ser ut att vara en korsning mellan rex och långhår. Påminner mycket om en rufsig texel.

Även hans syster,som är ett släthår och totalt olik honom, fick följa med. Så nu kan jag ta nå´n kull framöver om någon är intresserad. :)

Jag kallar dem Bella och Gizmo. :)


Skapa en gratis hemsida du också!
Cybersite.se skapar du hemsidan snabbt och enkelt med färdiga designmallar

«november 2021»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930